Gastronomia

Naszą specjalnością jest domowa kuchnia.

Sami pieczemy chleb razowy na zakwasie z dodatkiem sezamu, słonecznika i siemienia lnianego. Wyrabiamy i wędzimy kiełbaski i wędliny. Tradycyjna wędzarnia znajduje się na terenie gospodarstwa. Robimy też twarogi i sery dojrzewające, smalec z jabłkiem i cebulką, pierogi, pyszne konfitury i nalewki, soki, mieszanki ziołowe, syropy i mikstury. Babcia Basia – czyli moja Mama słynie z pysznego ciasta drożdżowego i sernika.
Staramy się, aby serwowane przez nas dania były nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Ogród dostarcza nam warzyw i owoców, z pobliskiego gospodarstwa kupujemy mleko na sery i jogurty. Uprawiamy zioła oraz zbieramy rośliny dziko rosnące, używając ich w kuchni nie tylko jako przyprawy, ale i jako jarzynę czy komponent bardziej złożonych potraw.
Śniadanie to okazja do spróbowania przysmaków z naszej piwniczki – konfitur, gąszczu (to staropolska nazwa chutney’u) czy upieczonego dla Was pieczywa i przygotowanych serów. Oprócz tradycyjnej kawy czy herbaty przygotowujemy także napar ziołowy z sezonowych ziół.
Naszych gości karmimy i poimy na tarasie zarośniętym kwiatami i pnączami, a przed ich oczami rozpościera się najdłuższe jezioro w Polsce – Jeziorak. Uczta dla duszy i ciała!!!
Organizujemy również spotkania rodzinne i firmowe, śluby i rozwody.
Grupy mogą zamówić obiad lub ogniska z kiełbaskami itp.

 

Przedstawiona oferta ma charakter informacyjny – nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 § 1 Kodeksu Cywilnego.

 

 

Napisz do nas